Τι ακριβώς είναι μία λάμπα led και πώς λειτουργεί;

Μία λάμπα led χρησιμοποιεί πολύ μικρής και χαμηλής ενέργειας φωτιστικά στοιχεία: που ονομάζουμε led.

Ποια είναι η διαφορά με τις άλλες λάμπες;
Οι κανονικές οι λάμπες – τουλάχιστον οι παλιότερες - είχαν επιβαβλείς για το περιβάλλον φωτιστικά στοιχεία με μία ραγδαία μείωση των αποδόσεων. Οι λάμπες led είναι διαφορετικές. Κρατάνε περισσότερο και η απόδοση τους δε μειώνεται με τη χρήση. Μ’αυτόν τον τρόπο, τα καλύτερα αποτελέσματα είναι πάντα εγγυημένα για τα νύχια σας.

Είναι η λάμπα led επιβαλβής;
Η λάμπα led έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και είναι απολύτως ασφαλής αν χρησιμοποιείται σωστά.

Είναι επιβλαβής να κοιτάμε κατευθείαν στη λάμπα led; 
Παρακαλούμε μην κοιτάτε στη λάμπα όταν είναι αναμμένη. Το φως μπορεί να βλάψει τον αμφιβληστροειδή των ματιών σας! Έτσι πάντα να είστε προσεκτικοί και να μην κοιτάτε στη λάμπα led !

Γιατί η λάμπα led δε ζεσταίνεται επάνω;
Στην περίπτωση των λαμπτήρων, το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας μετατρέπεται σε θερμότητα και μόνο ένα μικρό μέρος παράγει φως.

Οι λάμπες με Led ( ανεξάρτητα αν είναι UV ή κανονικό φως) δεν θερμαίνονται γιατί- σε αντίθεση με τις συμβατικές πηγές φωτός (λάμπες, προβολείς αλογόνου) – η ενέργεια που πηγαίνει στα LED χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για την παραγωγή φωτός. Κατά συνέπεια, δεν είναι σημάδι ότι η λάμπα LED έχει σπάσει αν είναι αναμμένο αλλά δεν έχει ζεσταθεί.